• Φύση - Οικολογία
    • Σε απόσταση αναπνοής, στο Διακοφτό, ξεκινά το οδοντωτό τραινάκι που μέσα από μια μοναδική διαδρομή που συνεπαίρνει, εκπαιδεύει και κόβει την ανάσα, οδηγεί στα Καλάβρυτα για βόλτα, καφέ, ιστορικό μουσείο, φαγητό ή νωρίτερα στην Ζαχλωρού για φαγητό κάτω από βαθύσκιωτα πλατάνια.

    • Παράλληλα με το τραινάκι κινείται το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 για πεζοπορία μέσα στην εκπληκτική αυτή διαδρομή που είναι χαρακτηρισμένη περιοχή Natura.

    • Απεναντίας, αν κάνετε ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα, το Σπήλαιο των Λιμνών, 13 km νοτιότερα σας περιμένει με τις 13 λίμνες του και τα 3 επίπεδα του (τα δυο είναι επισκέψιμα) και την σπάνια και άγρια ομορφιά του.

    • Φυσικό - οικολογικό ενδιαφέρον έχει και η λίμνη Τσιβλού για μια άλλη ημερήσια εξόρμηση στην πανέμορφη ορεινή Ζαρούχλα, λίμνη που σχηματίστηκε από κατολίσθηση στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

    Μετά από κάθε σας εξόρμηση, επιστρέφοντας, η παραλία του Κορινθιακού θα σας χαρίσει την βουτιά και την χαλάρωση που θα χρειαζόσαστε!.

  • Θρησκευτικά Μνημεία

    Σημαντικά μοναστήρια αξίζουν της προσοχής σας, σε κοντινές αποστάσεις, συνήθως μέσα από πανέμορφες διαδρομές.

  • Πολιτιστικά Δρώμενα
    • Θερινά σινεμά στο χωριό αλλά και αλλού (π.χ Σελιανίτικα)

    • Συχνές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις σε όλο το μήκος της παραλιακής Αιγιάλειας, από Ακράτα (Ίδρυμα Χατζηδάκη-Γκάτσου) έως το Αίγιο, πρωτεύουσα της Αιγιαλείας.

    • Τοπικά πανηγύρια και φεστιβάλ.

  • Ύπαιθρος - Τοπικά Προϊόντα

    Η ενδοχώρα της Αιγιάλειας προσφέρεται για μικρές εξορμήσεις μέσα σε αμπελώνες και πανέμορφα τοπία - μπαλκόνια πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα, παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα τους.

    • Η ροδοζάχαρη που γίνεται από τους καλόγερους της Μονής Ταξιαρχών.

    • Οι τοπικοί οίνοι "Πλιαγιές Αιγιαλείας" με δυο επισκέψιμα, πρωτοπόρα οινοποιεία, πολύ κοντά στο Μαϊστράλι, την Οινοφόρο του Α. Ρούβαλη (11 km) και τον Τετράμυθο (16 km) και οινογνωσίες επι τόπου.

    • Την "Vostitza" σταφίδα ποιότητας από τους αμπελώνες της περιοχής.

    • Φέτα και ζυμαρικά των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιαλείας καθώς και ντόπια κατσικάκια κ.λ.π.